Луцьк, вул. Конякіна, 18А - Тел: 0332 28 32 18, +38050 338 48 36, +38067 338 48 31

ДОМАШНІЙ КВАС
ДОМАШНІЙ КВАС

Вам потрібно:

- 3-х літрова скляна банка;

- 3 літри води (температура приблизно 25-30 °С);

- 1 склянка цукру ( ~ 200-250 грам);

- 1 столова ложка рідкого солоду;

- 1 чайна ложка (без гірки) сухих дріжджів ( ~ 4 грами);

- 0,5-1 чайна ложка лимонної кислоти (за бажанням)

1. Налийте в чисту ємність 3 літри питної води температурою близько 25­-30
°С, додайте рідкого солоду, цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте
весь уміст доти, поки цукор, лимонна кислота й солод добре не розчиняться
у воді.
2. Висипте дріжджі по поверхні приготовленого сусла. Температура сусла
не повинна перевищувати 25 °С, інакше дріжджі можуть загинути.
3. Залишіть отриманий квас на шумування приблизно на 6 годин при
кімнатній температурі, кришка ємності повинна бути відкрита, щоб
вуглекислий газ, що утвориться при шумуванні, виходив назовні.
4. Процідіть й розлийте отриманий квас в 1,5­ літрові пластикові пляшки.
Додайте в кожну пляшку по 3­4 штуки родзинок (за бажанням), закрийте
кришками. Потім помістіть квас у холодильник або прохолодне місце. Після
охолодження квас уже можна пити. 
Оскільки квас продовжує бродити якийсь час у прохолодному місці, він
виходить слабо газованим й освіжаючим.

Про компанію

Продаж високоякісної сировини для хлібопекарської і кондитерської промисловості, а також надання технологічних послуг з впровадження сировини та нових технологій на підприємствах хлібопекарської та кондитерської галузі в Україні.

Приєднуйтесь до нас

@ 2024. ЄвроПек. Всі права захищені.